Boven de €39,- gratis verzending I Geen retourkosten
Winkelwagen 0

Katten eet- en drinkbakjes

Drinkbakjes Eetbakjes Informatie Keramiek Kunststof Plastic RVS

Bakjes van plastic of kunststof, rvs en keramiek worden het meest aangeboden in (online) winkels. Maar wat is het beste en wat zijn de gevaren precies?

Plastic / kunststof en RVS

Het voordeel van deze materialen is dat ze goedkoop zijn en dat als ze vallen je huis niet onder de scherven ligt, maar daar is het ook mee gezegd. Dat ze licht van gewicht zijn is ook niet altijd handig, in een druk huishouden met rond rennende dieren.

Het gevaar bij dit soort materialen is dat het makkelijk bekrast kan worden, waardoor er een broedplaats ontstaat voor bacteriën. Deze kunnen zich makkelijk vermenigvuldigen en het water vervuilen. Verder houdt kunststof en RVS geuren vast, en laten vooral katten daar niet van houden. Kijk er dan niet van op dat ze het water links laten liggen. 

Als je kat kleine zwarte puntjes/korstjes bij de kin heeft, is de kans groot dat dit feline acne is. Dit soort acne wordt meestal veroorzaakt door bacteriën, dus grote kans dat dit van de eet- en drinkbakjes afkomt! Vervang dit direct. 

 

Keramiek

Dit materiaal is duurder dan de anderen, maar ook een stuk beter. Keramiek is sterk en hard, waardoor ze duurzaam en slijtvast zijn. Ook is dit materiaal hittebestendig en zal het niet gaan beschadigen - geen bacteriën die op kunnen hopen dus! Verder is keramiek roest- en vlekbestendig. 

Een ander voordeel is dat het materiaal redelijk zwaar is, waardoor de bakjes niet zomaar omgegooid kunnen worden. Keramiek houdt geen geurtjes vast, waardoor dieren het water minder snel af zullen stoten. 

 

Conclusie

Om heel veel verschillende redenen is het de beste keuze om voor keramiek te gaan. Neem het risico niet om bakjes van plastic of rvs te kopen, maar kies gelijk voor de beste optie. We willen toch allemaal het beste voor jouw huisdier?


Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd